נורות האזהרה ברכב: למה חשוב לשים לב, ומה עושים כשהן נדלקות?

בתור נהגים ברכב, עלינו להכיר באופן כללי את המערכות השונות בו ודרך פעולתן. זהו אפילו חומר נדרש למבחן התיאוריה בשביל קבלת רישיון נהיגה. הפעלה תקינה של הרכב תורמת כמובן לבטיחות בנהיגה ומניעה של תאונות. עוד היא חשובה בשביל לשמור על הרכב והרכיבים הרגישים בו מבלאי מואץ וקלקולים שונים. בכדי לעזור לנו להבין טוב יותר את מצב הרכב, התקינו בו היצרנים חיישנים שונים אשר נותנים לנו התראות. אלו מגיעות בצורות שונות אל לוח המחוונים ושם אנחנו קוראים אותן בשעונים שונים, מחוונים דיגיטליים וכו'. חלק מאותן התראות ומדידות נמסר לנו בצורה של נורות אזהרה. יש לכך סיבה והגיון עליו נעמוד במאמר הזה. כמו כן נפרט לכם את נורות האזהרה החשובות והמרכזיות ברכב.

נורות אזהרה – מדוע הן קיימות?

לכאורה, ניתן היה להניח שברכב מודרני לא יהיו יותר נורות אזהרה. יש מי שיציין, ובצדק רב, שברכבים הללו יש בכל מקרה מסכים שונים אשר יכולים לא רק לתת התראות, אלא גם לנגן אנימציות ואפילו להשמיע צלילים והודעות קוליות. הפורמט של נורות אזהרה נשמר בכל זאת משני טעמים. הראשון הוא שזה פורמט מוכר ומוסכם אשר לא מצריך ידע בשום שפה שהיא. הנורות מעוצבות באופן גרפי כך שרבות מהן ניתן להבים ללא כל ידע. שנית, במערכת אשר מחברת בין החיישן ישירות לנורת האזהרה יש יותר אמינות של המידע. אם תרצו לחקור ולהעמיק בנושא נורות אזהרה תוכלו למצוא את כל המידע במדריך הזה.  יש שם פירוט של הנורות השונות כאשר הן מחולקות לפי צבעים שונים. החלוקה לפי צבעים כבר נותנת לנו רמז ראשוני באשר למהות הנורה, עוד לפני שאפילו ממש הצצנו בה ישירות.

נורות האזהרה ברכב: למה חשוב לשים לב, ומה עושים כשהן נדלקות?

נורות אזהרה – רמזור ססגוני של התראות

נורות האזהרה נחלקות לכמה צבעים בסיסיים:

נורות ירוקות

אלו נורות אשר מודיעות על מצב כלשהו של מערכת זו או אחרת ברכב אשר לא מהווה בעיה. לרוב, הנורות השכיחות בקטגוריה זו יהיו האורות הרגילים או האיתות.

נורות כחולות

אלו נורות אשר מתריעות על משהו שלא מצריך תיקון ולא נובע מתקלה, אבל הוא יכול להיות בעייתי. למשל אורות גבוהים אשר עלולים לסנוור או נורת חיווי למנוע קר הממליצה לנו לנסוע בטורים נמוכים עד אשר זה יתחמם.

נורות צהובות או כתומות

אלו נורות אשר מתריעות על בעיה ברכב אותה יש לתקן אבל היא לא מצריכה עצירה מיידית. דוגמה לנורות כאלו: נורת תקלה עם כרית אוויר או מפלס נוזל שמשות נמוך.

נורות אדומות

נורות אלו מבשרות לנו שעלינו לעצור את הרכב באופן מידי, כמובן בהתאם לתנאי הדרך במקום הראשון בו ניתן לעצור בבטחה. הן מצביעות על בעיות מהותיות וחריפות כגון התחממות יתר של הבלמים או מחסור חמור בשמן.

חשוב להכיר את כל נורות האזהרה כפי שהן מופיעות ברכב שלכן וגם לבדוק שהן תקינות. ברוב הרכבים, נורות האזהרה מופיעות כולן בעת התנעת הרכב. אז ניתן להציץ וללמוד את מיקומן, צבען והציור הגרפי אשר נמצא עליהן. עשו שימוש בספר הרכב בכדי להבין מה משמעות כל נורה. חשוב ביותר לא להזניח את הנורות הצהובות או הכתומות. למרות שהן מאפשרות לנו להמשיך ולנהוג ברכב, הן מצביעות על צורך בתיקון כלשהו שעדיף לא לדחות, למשל מחסור בנוזלי בלימה, קירור או אפילו לחץ בגלגלים. רבים נוטים להתרגל לנורות הללו ופשוט לנהוג כאשר הן דלוקות וזו כאמור טעות חמורה.

שאלות בנושא נורות האזהרה ברכב: למה חשוב לשים לב, ומה עושים כשהן נדלקות?

נורות האזהרה ברכב: למה חשוב לשים לב, ומה עושים כשהן נדלקות?