קהילות תמיכה לנשים שעברו לידה שקטה

המונח "לידה שקטה" תפקידו לתאר סיטואציה של לידת עובר מת. מדובר במקרה קשה שעלול להשפיע לא מעט על המצב הנפשי של יולדת שילדה עובר מת בדרך כלל בשל ההחלטה הקשה להפסיק הריון. הפסקת הריון ולידה שקטה מתרחשות בשל לא מעט סיבות כמו איתור מומים קשים בעובר לפני הלידה ובחודשים מתקדמים יחסית – תוך החלטה לסיים את ההיריון בשל שיקולים של היולדת. בנוסף לכך, יש לא מעט מקרים רפואיים של היולדת עצמה ושל העובר וכל מקרה כמובן נידון לגופו.

אבל כיצד אפשר להתגבר על הסיטואציה הקשה?

מי שעברה תהליך כזה חשוב שתדע כי היא לא לבד וכיום יש קהילות שמספקות תמיכה לנשים שעברו לידה שקטה, החל מקהילות תמיכה ברשתות החברתיות כמו "חיבוק בשקט- תמיכה לנשים לאחר לידה שקטה" בפייסבוק או קבוצת "לידה שקטה תמיכה" גם היא בפייסבוק, שתיהן קבוצות סגורות ששומרות על פרטיות החברות בקבוצה.

בין היתר תמצאו באינטרנט אתרים שעוסקים בנושא כמו אתר תמיכה אחרי לידה שקטה ואפשר לפנות למרכז לבריאות הנפש של משרד הבריאות ושם להיפגש עם עובדת סוציאלית כדי שזאת תתאים לכן טיפול נפשי תומך ליולדת או להורים שחווה לידה שקטה.

לעיתים תוכלו לקבל תמיכה ממחלקות בית החולים שעוסקות בתמיכה בנשים אחרי לידה.

במקרים של נשים  שחוו טיפול לקוי או כשלים באבחון: כדאי לבדוק האם מומלץ להגיש תביעה על רשלנות רפואית בהריון ולידה על מנת למצות את הזכויות שלהן ולקבל פיצוי מהגוף המתרשל.

קהילות תמיכה לנשים שעברו לידה שקטה

אילו זכויות מגיעות לנשים שעברו לידה שקטה?

לנשים שעברו לידה שקטה מגיעות זכויות דומות לאלה של אישה שילדה תינוק חי. נשים שעברו הפלה אחרי שחלפו 22 שבועות להריון זכאיות לזכויות שונות ממש כאילו ילדו תינוק חי, כמו: הגנה מפיטורים בשל לידה והריון (דבר שמוגן בחוק), תשלום דמי מחלה שינתנו מהמוסד לביטוח לאומי בהתאם לחוק, מתן ימי היעדרות מהעבודה לשם סידורי הקבורה ושבעה, כאשר ליולדות שעברו את החוויה הקשה יסייע בית החולים בנוגע לנושאי הקבורה – לעיתים ולפי דרישה ללא מעורבות המשפחה – והיולדת תקבל סיוע בתהליכי קבורה בהתאם להחלטתה.

בנוסף לכך, לאחר לידה יעבור המוסד לביטוח לאומי תשלום עבור ימי האשפוז של היולדת והוצאות אשפוז הידועות כמענק אשפוז. היולדת תקבל מענק לידה מהמוסד לביטוח לאומי גם אם ילדה עובר מת וגם אם אינה עובדת. בין היתר היולדת תהיה זכאית לחופשת לידה והיא יכולה לבחור גם לקצר את חופשת הלידה במידת הצורך.

כיצד תמצי את הזכויות שלך?

תשלומי שכר מהמוסד לביטוח לאומי ומהמעסיק, חופשה בתשלום או ללא תשלום, הגנה מפני פיטורים, הגנה על היקף המשרה בזמן חופשת לידה, ימי שמירת הריון לפני לידה שקטה, גמלה לשמירת הריון וכולי – כל אלה זכויות שחשוב למצות במקביל להגשת תביעה מול המוסד או הגוף המטפל בשעת הלידה, זאת במידה והתקיימה רשלנות רפואית. את הזכויות אפשר למצות מול המוסד לביטוח לאומי ומול המעסיק תוך הורדת טפסים מהאתר של הביטוח הלאומי ושליחתם בחזרה בצירוף מסמכים כשהם מפורטים ומלאים בכל הפרטים הנדרשים. כדי לתבוע את המוסד המטפל וחברת ביטוח פרטית כדאי להיעזר באנשי מקצוע כמו עורכי דין או משרדים מומחים במיצוי זכויות רפואיות. כך אפשר להתחיל לחזור לחיים עם פיצוי הולם וגמלה שתעזור להתקיים בחודשים ללא עבודה בליווי תמיכה נפשית ופיזית מתאימה.

שאלות בנושא קהילות תמיכה לנשים שעברו לידה שקטה

קהילות תמיכה לנשים שעברו לידה שקטה