פרילנסרים: הגיע הזמן לבחור את רואה החשבון – ובחוכמה

לא מעט עצמאיים שנמצאים בתחילת דרכם חוששים מכל סוג של הוצאה, ועל כן טועים לחשוב שרואה חשבון זה טוב ונחמד, אם כי לא בהכרח רלוונטי עבורם, במיוחד אם מדובר בעוסק פטור. עם זאת, כל מי שיצא לו להתנסות בסגירת שנה באופן עצמאי, מבין שמדובר במשימה שרחוקה מלהיות קצרה או פשוטה, ועל כן אם ניתן להעביר את השרביט לאיש מקצוע שיודע מה הוא עושה, הרי שתרחיש שכזה בהחלט עדיף. כיצד אם כן בוחרים רואה חשבון עבור פרילנסרים? אספנו עבורכם מספר המלצות!

כיצד רואה חשבון תורם לעסק?

טרם נעצור להסביר כיצד בוחרים רואה חשבון, נעצור להסביר עד כמה הוא חיוני. ובכן רואה חשבון מסייע בעריכת דו"חות כספיים, מסייע להגיש דו"חות, יודע לייעץ בתחום המיסים ומסייע להימנע מתשלומי מס מיותרים ומקבלת קנסות. מכאן שרואה חשבון מסייע לחסוך, מונע התעסקות מתישה עם טפסים, מונע מפגשים פרונטליים ברשויות המס ומונע התנגשויות עם החוק. מכאן שאם נסכם, נציין שרואה חשבון מסייע ב4 מישורים מקבילים: בתכנון וייעוץ מס, בהתנהלות שוטפת מול רשויות המס והוא גם יודע להעניק ייעוץ פיננסי ולסייע בהכנת והגשת דוחות תקופתיים – בהתאם לצורך כמובן. כל זאת מוביל לדברי אבנר הייזלר בגלובס. הייזלר מסביר שכל בעל עסק צריך לרכוש מספר ביטוחים רלוונטיים, ובו זמנית למצוא רואה חשבון מקצועי שינהל עבורו את סך ההתנהלות הכלכלית.

קיבלתם המלצה? תוודאו שהיא מתאימה!

מעבר לעובדה שרואה חשבון צריך להיות מנוסה בעבודה מול פרילנסרים, הוא גם צריך להיות מותאם למידות בית העסק. כך למשל אם מדובר בעסק משגשג שמחזיק הרבה עובדים ושמגלגל מדי שנה סכומים גדולים, הרי שנדרש רואה חשבון שבקיא במתן שירותים מקיפים. עם זאת, אם מדובר בעוסק פטור שרק צריך סיוע בהגשת הדו"ח השנתי, הרי שנדרש רואה חשבון שיודע לגבות מחיר הוגן. הרעיון הוא שגם אם קיבלתם המלצות, עדיין יש לוודא התאמה לסדר גודל של בית העסק שלכם.

פרילנסרים: הגיע הזמן לבחור את רואה החשבון - ובחוכמה

שיקולי עלות וגודל

כפי שהתחלנו להבהיר, עסק קטן אינו נדרש לשלם כמו עסק גדול. כמו כן, עסק קטן עשוי להסתדר טוב יותר עם רואה חשבון שעובד עם צוות יחסית מצומצם, כך שהשירות יותר אישי וממוקד. לעומת זאת, סביר להניח שעבור עסק גדול יהיה יותר נכון לעבוד עם רואה חשבון שמתחזק צי של מומחים, כך שיתאפשר לקבל שירות כמה שיותר מקיף. פה נחזור ונחדד ששכר הטרחה אמור לשקף את גודל והיקף השירות – וודאו זאת!

הזמן לשאול שאלות

מצאתם בית עסק שמותאם למידות העסק שלכם? זה הזמן להציף מספר שאלות. תשאלו מהם תחומי ההתמחות, בכמה שנות וותק מחזיקים, מיהם אנשי הצוות, מול מי עתידים לעבוד בשוטף, מהם המחירים, כיצד יודעים לסייע לחסוך בעת הגשת הדו"חות, האם מקפידים להתעדכן בשינויים שמדי פעם חלים בנושא וכדומה. כמו כן, מוטב לתשאל גם לקוחות קיימים. פשוט תבקשו לדבר עם שניים שלושה לקוחות שמחזיקים בעסק שמציג אותם נתוני סדר גודל.

גם כימיה חשובה!

מה עוד? יש לברר עד כמה רואה החשבון זמין ואף חשוב לבדוק מהי הכימיה ביניכם. חיוני שבעת הצורך תרגישו בנוח להרים טלפון כדי לשאול שאלה. לבסוף נציין שגם אם עובדים מול רואה חשבון, מוטב לשקול להחליף אותו, במיוחד אם לא 100% שבעי רצון. במקביל, יש לוודא שאין זה הכרחי להעסיק את רואה החשבון למשך יותר משנה, ויש לוודא שאם מבקשים להפסיק את ההתקשרות, לא נדרשים לשלם קנס.

בהצלחה!

שאלות בנושא פרילנסרים: הגיע הזמן לבחור את רואה החשבון – ובחוכמה

פרילנסרים: הגיע הזמן לבחור את רואה החשבון - ובחוכמה