הלחץ בעבודה עושה את שלו: האם מינוקסידיל יכולה לסייע?

מינוקסידיל

אם ישנה תופעה אחת רווחת ונפוצה שמטרידה הרבה מאד גברים ברחבי העולם ובהחלט מוכרת גם כאן אצלנו בישראל – הרי שמדובר על תופעת ההתקרחות הגברית. מדובר למעשה על תופעה גנטית והורמונלית שעל אף שאין לה השלכות בריאותיות שליליות על הגוף, הביטוי המרכזי שלה של נשירת שיער והתקרחות באזור הפדחת והמפרצים בהחלט מטריד גברים רבים שהדימוי והביטחון העצמי שלהם נפגע כתוצאה מהדבר. יתרה מכך, גברים שעובדים סביב השעון וחווים לחץ רב בעבודה, מה שאופייני בהחלט למי שעובד בהייטק ובמקצועות טכנולוגיים שונים, ככל הנראה יחווה את התופעה באופן מוגבר ומהיר יותר, וכאשר רוצים לטפל בבעיה זה בהחלט חיוני גם לטפל בלחץ הנפשי בחיים. ישנם לא מעט טיפולים המתיימרים לעזור (טובים יותר ופחות), ובשנים האחרונות אחד הטיפולים הנפוצים הוא הטיפול התרופתי עם קצף מיוחד בשם מינוקסידיל. בואו ננסה להבין אם זה משהו שאכן יכול לסייע ולמזער את תופעת ההתקרחות הגברית.

איך עובדת התרופה?

כדי להבין איך התרופה עובדת, יש לחדד את ההסבר לגבי ההתקרחות הגברית. ההורמון הגברי הוא כידוע הטסטוסטרון המיוצר באשכים בכמויות גדולות החל מגיל ההתבגרות. אצל אחוז לא מבוטל מהגברים, בשל נטייה גנטית לכך – אנזים מסוים הופך את ההורמון לנגזרת אחרת, שאחת התופעות המובהקות של היא נשירה שיער והתקרחות באיזור הפדחת והמפרצים. ישנם כבר סוגים רבים של טיפולים, אך מעטים כמו מינוקסידיל, שמה שהוא עושה בעצם זה לחסום את אותו אנזים וכך עשוי להאט את הנשירה, לעצור אותה לחלוטין במקרים מסוים, ובחלק מהמקרים אף לעודד צמיחה מחודשת של השיער. אם אתם רוצים לדעת על זה עוד, יש הרבה מידע בנושא במגזין Balding, וכעת ננסה להבין אם זה אכן עובד ואם יש לזה תופעות לוואי.

האם זה עובד?

ובכן, בקצרה התשובה היא שלא תמיד. כלומר, חלק מהמשתמשים מעידים שזה אכן עזר להם והקל על הנשירה, בעוד גברים אחרים מדווחים כי לא ראו תוצאות כלל. כיום, ההנחה היא שהתכשיר עשוי לעזור בעיקר לגברים שאצלם תופעת ההתקרחות היא עוד בשלביה הראשונים, ופחות במקרים בהם מדובר על שלב מתקדם יותר. כמו כן, מתברר כי המינוקסידיל יעיל רק בסוגים מסוימים של התקרחות ולכן הוא לא מתאים לכולם תמיד.

תופעות לוואי נפוצות

תופעות הלוואי הנפוצות ביותר של התכשיר הן עור מגרד ובחילה. תופעות נפוצות בלא נחשבות לחמורות הן בחילות ושלשולים. כמו כן, ישנם משתמשים שדיווחו על הופעה של עיגולים שחורים ונפיחויות מתחת לעיניים. תופעות אלו חלפו לחלוטין לאחר הפסקת השימוש בתכשיר. ישנן גם תופעות לוואי נדירות בשכיחות נמוכה ביותר כמו עלייה לא מוסברת במשקל, סחרחורות, תגובות אלרגיות חמורות ואיבוד הכרה – אך אם תסתכלו על כל תרופה שהיא (אפילו דברים שנחשבים קלים כמו אקמול), תראו כנראה דברים דומים ואלו הם בהחלט דברים נדירים ביותר.

בשורה התחתונה – כן או לא?

ובכן, אם עושים את זה באופן מושכל ומפוקח, התכשיר הזה בהחלט יכול לעזור לחלק מהגברים. מה זה אומר מפוקח? את התכשיר אפשר לקבל במרשם רק מרופא העור לאחר בדיקות התאמה מקיפות וחשוב לעשות זאת לפי הוראותיו בלבד. כמו כן הרבה פעמים הטיפול יעיל רק לצד טיפולים אחרים, ולכן כדאי לבחון אופציות נוספות לצדו ובעיקר טיפולים משלימים טבעיים.

אם כבר שמעתם על התכשיר או שאתם שומעים עליו כעת לראשונה ושוקלים להשתמש בו, הצעד הבא שלכם יהיה לקבוע תור לרופא מומחה שיוכל לבדוק אתכם אישית. בהצלחה!

שאלות בנושא הלחץ בעבודה עושה את שלו: האם מינוקסידיל יכולה לסייע?

מינוקסידיל