חדשות טובות – 3 סטארט-אפים הולכים לשפר את איכות החיים של כבדי שמיעה

סטארט-אפים לשיפור איכות החיים של כבדי שמיעה

סיבוכי שמיעה שונים, הם בין התחומים שעבורם הטכנולוגיה מספקת פתרונות אפקטיביים מזה שנים רבות. זאת, מאחר שעיבוד אודיו הוא תחום וותיק מאוד וגם קל ביחס לעיבוד תמונה או בוודאי לעומת עיבוד וידאו. אלה שלוש דוגמאות חדשניות, לפתרונות מעניינים בתחום זה:

Nuance Hearing

ניואנס מספקת פתרון מעניין, למתן מענה לשמיעה והבנת הנשמע בסביבה רועשת. הדבר עשוי לסייע, הן לסובלים מליקויים שונים בשמיעה והן לסובלים מהפרעות קשב. טכנולוגיית Sound Selector של החברה, מסננת את השמע מהסביבה, כך ששומעים בעיקר את מה שמגיע מכיוון רצוי מסוים ורק ממנו. המוצר מופעל באמצעות ממשק מגע וניתן לכוון בו גם את עוצמת השמע. הוא כולל 8 מיקרופונים מובנים, עמיד לנפילות ועמיד בפני מים. מחירו איננו זול – 990 ש"ח לפי אתר החברה. עם זאת, ניתן להניח שעם הזמן מוצרים מסוג זה יהפכו לזולים יותר בהדרגה. מלבד Sound Selector, ניואנס מפתחת מוצרים נוספים ונמצאת בשיתוף פעולה עם חוקרים מעולמות הרפואה והאקדמיה.

TuneFork

התקני שמע שונים, מפיקים סאונד באופן אחיד למדי, מבחינת התחשבות במשתמש האינדיבידואלי. אין התאמה ספציפית לדפוסי שמיעה אישיים, מתוך הנחה (מוטעית מסתבר) שאין הבדל משמעותי בין האנשים מבחינת האוזן – אמצעי השמיעה ה"אישי" של כל אחד. לפי המפתחים, האזנה לסאונד כזה, לא רק שאינה אופטימאלית לשומע, אלא היא אף עשויה להזיק לו במצבים מסוימים. הפתרון של החברה, מתחיל לפתור את האתגר בעזרת בדיקת שמיעה בת כחמש דקות. לאחריה, הוא מגבש פרופיל אישי של דפוס השמיעה של המשתמש. מעין "טביעת אצבע" אישית של השמיעה. בעזרתה, ניתן יהיה בהמשך להתאים אישית עבור אותו אדם, את הפקת הקול בהתקנים שונים. זאת אגב, גם כולל מכשירי טלפון. למעשה – בכל מכשיר שמפיק קול.

GalaPro

עוד מצב שבו כבדי שמיעה זקוקים לעתים לסיוע טכנולוגי, הוא כאשר הם הולכים לצפות במופעים שונים. חברת GalaPro פיתחה ספציפית למטרה זו פתרון מעניין. הפתרון מבוסס זיהוי קולי והוא יכול להציג את הנאמר, בצורת כתוביות. הפתרון מיועד לסמארטפונים ומותאם לשימוש בהם. למשל מבחינת היקף התווים שמוצגים לקריאה בכל זמן נתון. כמו כן, ישנו ההיבט של הפרעה אפשרית לצופים אחרים במופע, בגלל השימוש בסמארטפונים. אתגר זה נפתר, באמצעות השחרת צג הסמארטפון. אם משתמשים גם בשמע של GalaPro, אז ניתן לעשות זאת באמצעות אוזניות – עוד דרך שלא להפריע לסובבים במופע. המוצר כבר עובד במסגרת תיאטראות בברודווי והוא מסוגל גם לבצע תרגום לדברים שנאמרים במופע.

לסיכום

מאחר שישראל היא "אומת הסטארטאפ", עם רצף בלתי נגמר של יזמות וחדשנות, ניתן לנחש כמעט בוודאות, שזה לא הסוף. אלה קרוב לוודאי לא הפיתוחים המעניינים האחרונים שנראה בתחום זה, בארץ או בעולם.

שאלות בנושא חדשות טובות – 3 סטארט-אפים הולכים לשפר את איכות החיים של כבדי שמיעה

סטארט-אפים לשיפור איכות החיים של כבדי שמיעה