איך מוצאים עבודה בהייטק בחו"ל?

בעוד שעבודה בתחום ההייטק נחשבת כדאית, הרי שעבודה בתחום ההייטק בחו"ל נחשבת הרבה יותר רווחית. אז אם גם אתם חושבים לשלב בין חוויה לעבודה, בין פיתוח הרזומה התעסוקתי לבין תרבויות חדשות ונופים אחרים, הגיע הזמן להבין כיצד לוקחים את החלום ומעניקים לו את התנאים הטובים ביותר להפוך למציאות. מוזמנים להכיר מספר דרכים יעילות ולהתחיל להבין כיצד גם אתם יוצאים לדרך מקצועית חדשה.

אתר ייעודי – אתר פלייג'וב

כיום בתחום הדיגיטלי, זה רק מתבקש להיעזר בכלי דיגיטלי גם עבור מציאת עבודה בתחום ההייטק בחו"ל, ופה אתם מוזמנים להכיר אתר ייעודי. יש אתר שיכול לעזור לכם להתחיל את התהליך והוא עונה לשם פלייג'וב. כל שצריך לעשות זה להיכנס לאתר, למלא מספר פרטים אישיים ולהתעדכן במגוון משרות רלוונטיות. לאחר הירשמות מהירה האתר חושף מגוון אדיר של משרות בתחום, ואף מעניק ידע מקדים אודות האזור. מעבר לכך, אתר פלייג'וב מסייע במגוון פרוצדורות נחוצות (לצורך הדוגמה מסייע להגיש קו"ח באופן אידאלי). מוזמנים ליהנות ממאגר גדול, מחלוקה מסודרת בהתאם ליעדים הרצויים וממענה אישי שמתחשב במגוון פרמטרים אישיים, כגון רמת הבקיאות באנגלית, התחום הרצוי מבחינת עבודה וכדומה.

בונים בחוכמה את המשרה הבאה

יש אנשים שמבקשים לעבוד בתחום ההייטק בחו"ל, אך ראשית מבקשים לצבור ניסיון כאן בארץ, היכן שמערכת התמיכה יותר קרובה ומקיפה. במקרים מעין אלו ההמלצה היא לבחור בחברת הייטק שיש לה סניפים גם בחו"ל. הרעיון הוא להוכיח את עצמכם בארץ, וכבר על ההתחלה לסמן את עצמכם כעובדים שיהיו מוכנים לעבור לסניף שנמצא ביעד ששוכן מחוץ לגבולות המדינה. באופן שכזה זוכים לנחיתה יותר רכה. גם מכירים את אופי העבודה וגם מגיעים עם המלצה. מנקודה זו יש לתאר שאם תרצו להתקדם, המהלך יהיה יותר קל, כיוון שכבר תגורו באזור ותיצרו קשרים חדשים.

נעזרים באתרי עבודה מקומיים

היו בטוחים שממש כפי שבארץ יש אתרים ייעודיים לחיפוש עבודה מקומית, כך גם בחו"ל. מכאן שאין זה כלל הכרחי לגור בחו"ל כדי להיעזר באותם אתרים, אלא ניתן להיעזר בהם גם כאן בארץ, ובטח כאשר כיום ניתן לבצע ריאיון עבודה דרך הזום.

מחפשים קשרים

אין כמו קשרים על מנת למצוא עבודות שוות בהייטק מעבר לים. זה הזמן לשבת ולעשות רשימה של כל האנשים שעשויים לסייע. זהו בדיוק הזמן לדבר עם המעסיק הקודם שיזרוק המלצה. זהן בדיוק הזמן לדבר עם חברים לכיסא הלימודים שהצליחו להתברג לעבודות הייטק בחו"ל. זהו בדיוק הזמן לשאול את המרצים האם יש להם קשרים או המלצות (היו בטוחים שיש להם) וזהו בדיוק הזמן להציף בפני מגוון אנשים (שעשויים להיות להם קשרים) שאתם מחפשים את ההזדמנות הבאה שלכם בחו"ל.

איך מוצאים עבודה בהייטק בחו"ל?

פורומים

לבסוף נציין שאין כמו חוכמת ההמונים על מנת למצוא את המענה הרצוי. מבקשים דוגמה? היכנסו לפורומים של אנשים ישראלים שעובדים בחו"ל, והתחילו להיות פעילים. עקבו, הציפו שאלות, חפשו המלצות וכדומה. הרעיון הוא שממש כפי שישראלים בונים טיול אחרי צבא בחו"ל בהתאם להמלצות של ישראלים מנוסים, כך בדיוק גם פה – הישראלים יודעים, כך שרק נותר למנף זאת.

 

שאלות בנושא איך מוצאים עבודה בהייטק בחו"ל?

איך מוצאים עבודה בהייטק בחו"ל?