אנדרואיד או IOS – יתרונות וחסרונות למערכות הפעלה של סמארטפונים

אנדרואיד או IOS

אנדרואיד או IOS – יתרונות וחסרונות למערכות הפעלה של סמארטפונים

כשבאים לבחור סמארטפון, אחד הסינונים הראשונים שעושים לגבי האפשרויות, הוא בחירה בין מכשירים מבוססי אנדרואיד לבין מכשירי אפל, מבוססי מערכת ההפעלה iOS. מהם היתרונות והחסרונות של השתיים?

אנדרואיד

קלות התאמה – בזכות התבססותה על לינוקס, אנדרואיד היא מערכת קלה יחסית להתאמה.

מחיר זול – מערכות ההפעלה משליכות בין השאר על עלויות המכשירים. מבחינה זו, מכשירים מבוססי אנדרואיד הם לרוב זולים יותר ממכשירים מבוססי iOS.

מגוון יצרנים רחב – את אנדרואיד ניתן למצוא על מגוון רחב של סמארטפונים, מיצרנים רבים. זאת, בשונה מ-iOS של אפל, אשר מוגבלת למכשירי האייפון. אחת ההשלכות לכך, היא שמאחר שהאייפונים יקרים למדי, בחירה ב-iOS תמיד "תעלה לכם ביוקר". בחירה באנדרואיד – לא בהכרח.

הנפוצה ביותר – אנדרואיד היא מערכת ההפעלה הנפוצה ביותר לסמארטפונים. היא נפוצה גם הרבה יותר מ-iOS. כתוצאה מכך, היקף התוכנות שמפותחות עבורה ("אפליקציות") והיקף הידע שזמין לגבי תמיכה עבורה, גדולים במיוחד.

עוד נקודות לטובת אנדרואיד: תמיכה בתקשורת USB-C (להעברת קבצים וגם טעינה), אפשרות זולה להרחבת זיכרון ושימוש מלא בניהול מערכת הקבצים (לעומת שימוש מוגבל ב-iOS).

אנדרואיד או IOS

iOS

תאימות פנימית – עבור משתמשי אפל נלהבים, יש עוד יתרון מיוחד ל-iOS. המערכת בנויה מהיסוד, לתאימות מתקדמת למכשירים אחרים של החברה. הדבר מאפשר למשל, לסרוק מסמך עם מצלמת מכשיר האייפון (כלומר, דרך מערכת ההפעלה iOS שבאייפון) ולהעביר אותו בקלות לצפייה במחשב "מק" שולחני.

אחידות – אנדרואיד על מכשירי יצרנים שונים, עשויה להיות מותאמת באופנים שונים. זאת, בשונה מ-iOS, אשר מגיעה תמיד מאותו יצרן. הדבר מקדם אחידות ולעתים, מפשט עניינים עבור משתמשי המכשיר.

בלי "זבל" – ברכישת סמארטפון אשר מבוסס על מערכת ההפעלה אנדרואיד, פעמים רבות כבר מותקנות על המכשיר אפליקציות ותכונות שונות מראש, שחלקם מיותרים מבחינת המשתמש (מה שמכונה bloatware). ב-iOS זה לא כך.

עדכונים איכותיים ובזמן – עדכוני המערכת, הם ברמה הרבה יותר גבוהה ב-iOS, ביחס לאנדרואיד. באנדרואיד, המצב בנידון תלוי במידה רבה ביצרני המכשירים השונים והוא לא זריז ואמין כמו לגבי iOS. מדובר בנושא קריטי, מאחר שעדכונים אלה לא רק מוסיפים תכונות, אלא גם מתקנים פרצות שונות, כולל פרצות אבטחה. בזמן שאתה ממתין לגוגל שיואילו בטובם להוציא עדכון לפרצת אבטחה חדשה וליצרן ממנו רכשת שיבדוק אותו ויעביר זאת אליך, ההאקרים "חוגגים".

מה טוב בשניהם

חשוב לציין, שיש דמיון רב בין שתי מערכות ההפעלה, מבחינת היכולות שהן מאפשרות. זאת, פשוט מאחר שמדובר בקשת יכולות שאנשים רבים מאוד זקוקים להן ומפתחי המערכות דאגו לספק לכולם מענה. סך הכול, הם לא רוצים להפסיד לקוחות.

לסיכום

מערכת ההפעלה משפיעה באופן נרחב מאוד על השימוש השוטף בסמארטפון. מסיבה זו ולאור הנקודות השונות שהעלנו כאן, כדאי להקדיש די זמן לבחירה בין שתי מערכות ההפעלה הבולטות האלה.

שאלות בנושא אנדרואיד או IOS – יתרונות וחסרונות למערכות הפעלה של סמארטפונים

אנדרואיד או IOS